Για κάθε εργασία που γίνεται σε δέντρα μπονσάι υπάρχει κι ένα συγκεκριμένο εργαλείο, η χρήση του οποίου το κάνει αυτομάτως το «ιδανικό» για την εργασία αυτή και για την επίτευξη του  καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

  Τα εργαλεία για δέντρα μπονσάι ανάγονται χιλιάδες χρόνια πίσω-όσα και η ίδια η τέχνη των μπονσάι. Η ποικιλία, συνεπώς, αλλά και εξειδίκευση των εργαλείων σήμερα είναι τεράστια και δεν καθιστά αναγκαία, ούτε συνετή την αγορά πλήρους σετ εργαλείων από αρχάριους. Η συλλογή των εργαλείων είθισται να αυξάνεται με ρυθμό ανάλογο της αύξησης του ενδιαφέροντος για την τέχνη των μπονσάι.

  Είναι εύλογο το πρώτο εργαλείο που αγοράζει κανείς όταν μυείται για πρώτη φορά στην τέχνη των μπονσάι να είναι ένα καλό ψαλίδι, προκειμένου να διατηρήσει το σχήμα του νέου του δέντρου. Στην αγορά κυκλοφορούν ψαλίδια σε πολλές ποιότητες, ωστόσο ένας αρχάριος μπορεί να κάνει τη δουλειά του άνετα με ένα σχετικά οικονομικό ψαλίδι.

  Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τα σετ εργαλείων που απαιτούνται ανάλογα με το επίπεδο ενασχόλησης με την τέχνη των μπονσάι.

Περισσότερα...Εργαλεία bonsai για κάθε επίπεδο

Σχόλια   

0 #4 Bonsai Dude 01-04-2015 20:29
thanx
Παράθεση
0 #3 ΕΠΟΠΤΗΣ 21-01-2015 21:32
Ευχαριστώ πολύ
Παράθεση
0 #2 RiaDr 21-01-2015 21:11
Παραθέτοντας ΕΠΟΠΤΗΣ:
Που μπορούμε να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία


Εργαλεία μπορούν να βρεθούν τόσο σε καταστήματα στην Ελλάδα, όσο και online. Το bonsaiforum.gr δεν σχετίζεται με επαγγελματίες του χώρου και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σε παραπέμψουμε σε συγκεκριμένα καταστήματα. Μέσω συζητήσεων, πάντως, με τα μέλη του φόρουμ, μπορείς λογικά να πληροφορηθείς για ό,τι χρειάζεσαι.
Παράθεση
0 #1 ΕΠΟΠΤΗΣ 21-01-2015 20:41
Που μπορούμε να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση